Nieuws

Electric Drive BVBA gekozen tot verkoops-partner van Maxus in België

  • Maxus breidt zijn Europees verkoops-netwerk uit ter voorbereiding van volledige lancering in 2019
  • Electric Drive BVBA is de nieuwste verkoops-partner  van Maxus in Europa
  • De Maxus EV80 is de eerste grote elektrische bestelwagen in Europa

Juni 2018 – Maxus versterkt zijn netwerk van verkoops-partners  ter voorbereiding van de lancering van zijn merk in Europa in 2019. De nieuwe partnerships zullen Maxus in staat stellen de levering te versnellen van zijn elektrische EV80 bestelwagens, de enige full electric bestelwagen in zijn klasse op de Europese weg.

Leveringen van de EV80 in Europa begonnen eerder dit jaar, met Maske GmbH die gekozen werd om de operaties in Duitsland en Oostenrijk te ondersteunen.  De laatste nieuwe officiële verkoops-partners die aangekondigd werden zijn Electric Drive BVBA in België en Plan-net Solar in Slovenië, terwijl een direct distributiemodel werd geïntroduceerd voor leveringen in Nederland.

Elke verkoper heeft  de ondersteuning van onderlegde techniekers, specifiek opgeleid voor service en  onderhoud van de EV80 van SAIC Mobility Europe, een divisie van de oudste en grootste voertuigenfabrikant in China, SAIC.

Pieter Gabriëls, gedelegeerd bestuurder van SAIC Mobility Europe, zei : “We hebben veel interesse ondervonden van handelaars in heel Europa die het potentieel zien van een grote, volledig elektrische bestelwagen voor bedrijven en vloten in hun markt.  Ons distributienetwerk zal snel blijven groeien nu we de leveringen versnellen en het merk voluit zullen lanceren in 2019, met nieuwe partnerships die binnenkort zullen worden aangekondigd in andere markten”

Joeri de Ridder, stichter van Electric Drive BVBA voegde daaraan toe: “ Met een uitstekend bereik, zero- emissies en een korte oplaadtijd is de Maxus EV80 de ideale oplossing voor Belgische bedrijven en Gemeenten die grote bestelwagens gebruiken.  Door grote bestelwagens aan ons gamma toe te voegen, kunnen we onze klanten helpen hun vloot exploitatiekosten te verminderen terwijl we hun carbon footprint verkleinen om aan de steeds strikter wordende uitstootnormen in Europese steden te voldoen.”

De Maxus EV80 biedt plaats aan 3 mensen en is beschikbaar als panel van in de versies H2-L2 en H3-L2 en tevens als chassis cabine, om te beatwoorden aan de praktische eisen en grote verscheidenheid die de vloot operatoren verwachten.  De EV80 bestelwagens hebben een bereik tot 200km en een laadtijd van minder dan 2 uur. Onze modellen zijn zeer competitief qua niveau wat hun standaardspecificaties betreft, en bieden CCS-Quick charge, ABS, dubbele airbags, airconditioning en verwarmde, elektrisch verstelbare zijspiegels en een parking assist-systeem.

SAIC Mobility Europe is verantwoordelijk voor de introductie van een waaier van SAIC merken (MG, Rover, Maxus), producten en diensten in de komende jaren.  De vloot divisie stelt de Maxus EV80 beschikbaar aan meer dan 200 vloot operatoren in Europa, met binnenkort aankondiging van nieuwe verkoops-partners in Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk en Spanje.

De Maxus EV80 Bestelwagens zullen tentoongesteld worden op de 67e IAA Commercial Vehicles, die doorgaat in Hannover vanaf 19 september 2018.

 

Electric Drive BVBA aangesteld als exclusief distributeur voor het Polaris Work & Transportation gamma in België

Januari 2017 – Electric Drive bvba was reeds sinds 2007 verantwoordelijk voor de Goupil elektrische voertuigen in België en is nu aangesteld als exclusief verdeler voor het hele Polaris Work & Transportation gamma. Dit gamma omvat topmerken zoals GOUPIL, GEM & TAYLOR DUNN en ook het elektrische gamma nutsvoertuigen van MEGA-AIXAM.

Over Goupil

Goupil Industrie  is de Europese marktleider in compacte elektrische nutsvoertuigen, gevestigd in Zuid- Frankrijk. Goupil werd in 1996 gesticht door Pascal Duclos, elektrisch ingenieur, en ingenieur Thierry Zerbato, een specialist in hoogtewerkers . De twee partners gebruikten vorklift-technologie om hun eerste elektrische nutsvoertuig te ontwerpen. Het bedrijf biedt ondertussen werk aan meer dan 150 werknemers  en is nu voor 100% een dochteronderneming van Polaris Industries, USA.

GOUPIL INDUSTRIE  Belangrijkste cijfers

Meer dan 15000 geproduceerde voertuigen/Aanwezig in 35 landen/ Meer dan 1000 Europese klanten

Meer dan 200 voertuigen in België/ 46M€ omzet in 2017/ 60% omzet van exportmarkten

Belangrijkste klanten in België

Steden en Provincies: Anderlecht (5), Antwerpen (11), Brussel (16), Edegem, Oost-Vlaanderen (7), Vlaams Brabant (7), Gent (6), Kortrijk, Luik (6), Meise, Namen, Niel, Ronse, Soignies, Ukkel, Wijnegem…

Industrie, sociale diensten en recreatie: ACIS, Agfa-Gevaert, Borgerstein (5) Center & Sun Parcs (16), DHL, Eandis, Ecopostale, Emmaüs, Google, Hamer, Manus, NATO-HQ, Traflux, Umicore, VF-Europe…

Over GEM

Global Electric Motorcar (Gem) is een voor de weg wettelijk gehomologeerd, zero-uitstoot, lage snelheidsvoertuig.  De GEM is zeer aanpasbaar en laat u toe alle taken te vervullen  die u nodig acht, aan een lagere kost dan een pick-up truck, een sedan, of passagiers- en nutsbestelwagens. GEM voldoet aan alle wettelijke voorschriften voor Lage Snelheidsvoertuigen en heeft meer veiligheidskenmerken dan de gewone golfkar. GEM is goedkoper in aankoop, heeft een lagere onderhoudskost, kost minder om op te laden (dan een benzinevoertuig kost aan de pomp), en toont aan de buitenwereld dat u belang hecht aan ecologische duurzaamheid.  Of u personenvervoer nodig hebt voor een tour rond de campus, VIP-vervoer, en plaatselijke mobiliteit, of u een nutsvoertuig zoekt voor groenvoorziening, vervoer binnen of buiten, of onderhoud van gebouwen, wij hebben een voertuig dat die rol kan vervullen.

Over Polaris

Polaris Industries Inc. is een wereldleider op het gebied van motorsport met een jaarlijks ( bvb. 2015) verkoopcijfer van 4,7 miljard dollar. Polaris drijft de passie van chauffeurs, werkers en outdoor-ethousiastelingen met onze Ranger, RZR en Polaris GENERAL side-by-side off-road voertuigen; onze SPORTSMAN en Polaris ACE offroad-voertuigen voor alle terreinen; Victory en Indian Motorcycle middelgrote en zware motorfietsen; Slingshot moto-roadsters; en Polaris RMK, INDY, Switchback en RUSH snowmobielen. Polaris verhoogt de rij-ervaring met onderdelen, kleding en accessoires die verkocht worden onder vele herkenbare merken, en heeft een wereldwijd groeiende aanwezigheid in de aangrenzende markten, met producten inclusief militaire en commerciële off-road voertuigen, quadricycles en elektrische voertuigen.

Over Taylor-Dunn

Taylor-Dunn, gesticht in 1949, is een leidende fabrikant van commerciële en industriële voertuigen. Al meer dan zestig jaar zijn Taylor-Dunn’s lastwagens, personeeltransporters, stockchasers, elektrische wagentjes en tractoren de dominante oplossing voor klanten in een brede waaier van industriële, commerciële en landbouw markten. Het leidend principe van Taylor-Dunn is toepassingsgerichte oplossingen te bieden die robuust, ruig en betrouwbaar zijn.